Odbačena minsko eksp,lozivna sredstva

Jučer, 6. studenoga u 15.00 sati, tridesetšestogodišnji muškarac iz Virovitice, dojavio je da je u mjestu Trnava Cabunska na obali rijeke Brežnice, prilikom obilaska voćnjaka, pronašao odbačena minsko eksplozivna sredstva. Na dojavu osobe, izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU virovitičko – podravske, koji je na mjestu

Jučer, 6. studenoga u 15.00 sati, tridesetšestogodišnji muškarac iz Virovitice, dojavio je da je u mjestu Trnava Cabunska na obali rijeke Brežnice, prilikom obilaska voćnjaka,  pronašao odbačena minsko eksplozivna sredstva. Na dojavu osobe, izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU virovitičko – podravske, koji je na mjestu događaja u kutiji, pronašao originalno pakiranje ukupno 17 upaljača za protu pješačke mine PMR2. Pronađena minskoeksplozivna sredstva po djelatniku PEZ-a, uskladištena su prostorijama skladišta PU virovitičko – podravske. 

Apel prema građanima – ne odbacujte nelegalno oružje:

 Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, koja su zaostala od domovinskog rata, a boje se vratiti, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će ista i preuzeti. Građanikoji  dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.

U kontaktu s odbačenim minsko – eksplozivnim sredstvima, građani, a naročito djeca, mogu zadobiti teže ozljede pa i smrtno stradati.



Stranica