Prijevara nad starijom osobom

Jučer, 17. listopada u mjestu Novi Gradac od strane nepoznatih osoba, počinjeno je KD Prijevare, na štetu sedamdesetdevetogodišnje J.B. iz Novog Gradca. Kriminalističkim istraživanjem od strane policijskih službenika PP Virovitica, utvrđeno je da su nepoznate muška i ženska osoba, jučer poslije 10.00 sati, putem telefona, nazvali oštećenu J.B., te joj se predstavili kao djelatnici Mirovinskog fonda, te

Jučer, 17. listopada u mjestu Novi Gradac od strane nepoznatih osoba, počinjeno je KD Prijevare, na štetu sedamdesetdevetogodišnje J.B. iz Novog Gradca. Kriminalističkim istraživanjem od strane policijskih službenika PP Virovitica, utvrđeno je da su nepoznate muška i ženska osoba,  jučer poslije 10.00 sati, putem telefona,  nazvali oštećenu J.B., te joj se predstavili kao djelatnici Mirovinskog fonda, te je uvjeravali da će joj se kao umirovljenici, povećati mirovina za tisuću kuna, zbog novog zakona koji je stupio na snagu sa današnjim danom s tim da mora odmah uplatiti novčani iznos veći od četiri tisuće kuna na što je J.B., rekla da trenutno nema dovoljno i ima manji iznos. Postignutim dogovorom nakon kraćeg vremena u kuću oštećene, došla je nepoznata  mlađa ženska osoba i predstavila se kao djelatnica „Mirovinskog“, te joj je J.B., predala dogovoreni novčani iznos od nekoliko tisuća kuna s kojim se nepoznata osoba, udaljila iz kuće. 

Opis nepoznate ženske osobe: osoba jestarosti oko 30 godina, visina oko 150 cm, jače tjelesne građe, crne kose do ramena. 

Pozivaju se građani, koji posjeduju bilo kakve korisne informacije o nepoznatim osobama, neka se jave u PP Virovitica na broj telefona 741-439 ili na broj 92, kako bi se pronašli počinitelji ovog KD. 



Stranica