Prijevara nad starijom osobom

Jučer, 10. kolovoza na području općine Voćin od strane nepoznate osobe, počinjeno je KD Prijevare, na štetu osamdesetpetogodišnjeg S.B... Kriminalističkim istraživanjem od strane policijskih službenika PP Slatina, utvrđeno je da je jučer u dopodnevnim satima S.B., na kućni telefon, nazvala nepoznata ženska osoba, koja se predstavila kao djelatnica Zavoda za mirovinsko osiguranje, te mu

Jučer, 10. kolovoza na području općine Voćin od strane nepoznate osobe, počinjeno je KD Prijevare, na štetu osamdesetpetogodišnjeg S.B... Kriminalističkim istraživanjem od strane policijskih službenika PP Slatina, utvrđeno je da je jučer u dopodnevnim satima S.B., na kućni telefon, nazvala nepoznata ženska osoba, koja se predstavila kao djelatnica Zavoda za mirovinsko osiguranje, te mu predstavljanjem lažnih činjenica i dovodeći ga u Zabludu, rekla da će dobiti zaostatke od mirovine u novčanom iznosu od 32.000 kuna pod uvjetom da njihovoj djelatnici uplati PDV u iznosu od 5800 kuna. Nakon pristanka u njegovu kuću je ubrzo, došla mlađa ženska osoba, koja se predstavila kao djelatnica HZZMO, kojoj je u kraćem razgovoru S.B. dao novčani iznos od nekoliko tisuća kuna s kojim se nepoznata osoba udaljila vani iz kuće. 

Opis nepoznate ženske osobe: osoba jestarosti oko 30 godina, visina oko 160 cm, srednje tjelesne građe, crne kose, tamnije puti, odjevena u crnu majicu i hlače. 

Pozivaju se građani, koji posjeduju bilo kakve korisne informacije o nepoznatoj osobi, neka se jave u PP Slatina na broj telefona 741-639 ili na broj 192, kako bi se pronašao počinitelj ovog KD. 



Stranica