Postupanja policijskih službenika po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske, dogodile su se 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba zadobilo LTO, te 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tri prometne nesreće počinitelj je napustio mjesto događaja, dok su 2 prometne nesreće, prouzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske, dogodile su se 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba zadobilo LTO, te 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.  U tri prometne nesreće počinitelj je napustio mjesto događaja, dok su 2 prometne nesreće, prouzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 134 prekršaja, od čega je 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2,09 g/kg utvrđenom 09. srpnja 2011.g. u 18,35 u mjestu Pčelić, kod tridesetdevetogodišnjeg vozača neregistriranog mopeda. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 6 osoba, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola  (dvije osobe privedene na Prekršajni sud, jedna je  kažnjena novčanom kaznom od 8700 kuna, druga osoba kažnjena je novčanom kaznom od 5000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom na 6 mjeseci). Nije bilo zadržavanja osoba temeljem čl.137. PZ. 

Kaznena djela iz čl.308. KZ-a „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“ 

Tijekom vikenda jedna osoba zatečena je u počinjenju KD „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“, koja je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja puštena na slobodu. 

Akcije 

Tijekom vikenda na području PPRP Virovitica, provedena je akcija usmjerena na kontrolu alkohola kod sudionika u prometu u kojoj je kontrolirano 48 vozila i vozača, ukupno je utvrđeno 14 prekršaja od toga 6 alkohola.



Stranica