Vozilom nasrnuli na policijske službenike i njihov automobil

Postupajući po dojavi od 2. studenog, da se u večernjim satima, između mjesta Čačinci i Mikleuš, krade bakrena žica sa željezničkih stupova, na mjesto događaja, žurno su upućene policijske ophodnje PP Slatina i PP Orahovica.Dolaskom na događaja tj. na izlazu na državnu cestu D2, kod mjesta Mikleuš, policijska ophodnja PP Slatina, uočila je osobni automobil koji se kreće iz poljskog predjela u pravcu državne ceste. Policijsko vozilo sa uključenim svjetlosnim uređajem je nadolazećem vozilu zapriječilo izlaz na cestu D2, a policijski službenik, koji je izišao iz službenog vozila

Postupajući po dojavi od 2. studenog, da se u večernjim satima, između mjesta Čačinci i Mikleuš, krade bakrena žica sa željezničkih stupova, na mjesto događaja, žurno su upućene policijske ophodnje PP Slatina i PP Orahovica.Dolaskom na događaja tj. na izlazu na državnu cestu D2, kod mjesta Mikleuš,  policijska ophodnja PP Slatina, uočila je osobni automobil koji se kreće iz poljskog predjela u pravcu državne ceste. Policijsko vozilo sa uključenim svjetlosnim uređajem je nadolazećem vozilu zapriječilo izlaz na cestu D2, a policijski službenik, koji je izišao iz službenog vozila, pokušao je svjetlosnim uređajem, zaustaviti nadolazeće vozilo. Međutim vozilo se kretalo prema njima bez zaustavljanja, te po izlasku s poljskog puta, prednjim dijelom vozila, udarilo u policijskog službenika i odbacilo ga u odvodni kanal, a zatim se zabilo u bočnu lijevu stranu službenog vozila (prednja i stražnja vrata), te se probilo na državnu cestu D2.

Po izlasku na cestu  vozilo se dalo u bijeg, prema mjestu Mikleuš, te je nastavilo prema Boriku i  Miljevcima. Za odbjeglim vozilom, žurno su se kretale i policijske ophodnje, koje su ga pokušavale sustići i zaustaviti bjegunce. Zbog neprilagođene brzine, između mjesta Miljevci i Donje Bazje, vozilo u bijegu je skliznulo sa ceste u odvodni kanal, a iz vozila izišle tri osobe, koje su počele bježati. Brzom i hitrom intervencijom policijskih službenika jedna osoba je pri bijegu uhićena. Ubrzo je utvrđeno da je zatečena osoba 37 – godišnja S.A. sa područja općine Podgorač, a po njezinoj izjavi osobe, koje su u bijegu su 41 – godišnji S.A. sa područja S.P. Sela i 19 – godišnji S.H. sa područja Lasovca.

 Pregledom vozila marke „Opel Omega“, pronađena je bakrena žice.

Trenutno se vrši kriminalističko istraživanje na mjestu događaja. Također, policijski službenici PU virovitičko – podravske uz pomoć pol. službenika PU Osječko – baranjske, pretražuju teren s ciljem uhićenja odbjeglih osoba.



Stranica