Završena akcija nadzora brzine kretanja vozila

Proteklog vikenda, od 23. do 25. srpnja 2010. godine na cijelom području Policijske uprave virovitičko – podravske, je provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila i sudjelovanja u prometu sudionika pod utjecajem alkohola. Nadzor brzine kretanja vozila pojačano je vršen u petak, 23. srpnja 2010. godine u vremenu od 16 do 22 sata. U provedbi ovog dijela akcije utvrđeno je ukupno 95 prometnih prekršaja od kojih 66 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 5 prekršaja

Proteklog vikenda, od 23. do 25. srpnja 2010. godine na cijelom području Policijske uprave virovitičko – podravske, je provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila i sudjelovanja u prometu sudionika pod utjecajem alkohola.
Nadzor brzine kretanja vozila pojačano je vršen u petak, 23. srpnja 2010. godine u vremenu od 16 do 22 sata. U provedbi ovog dijela akcije utvrđeno je ukupno 95 prometnih prekršaja od kojih 66 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća brzina kretanja vozila od 149 km/h u naseljenom mjestu, odnosno u Ulici ZNG u Virovitici, je utvrđena kod vozača osobnog automobila.
Nadzor sudjelovanja u prometu sudionika pod utjecajem alkohola je pojačano vršen u noći subote na nedjelju 24. / 25. srpnja 2010. godine od 22 do 06 sati. U provedbi akcije na području ove policijske uprave je izvršen nadzor nad gotovo 150 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 43 prometna prekršaja. Iako je cijele noći padala kiša i promet bio prilično slab čak 20 vozača je zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, i to 4 vozača pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,50 g/kg i 15 u koncentraciji od 0,50 do 1,50 g/kg, a jedan je vozač odbio alkotestiranje.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,50 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 44 godina koji je zatečen da upravlja vozilom u Ulici Petra Preradovića u Virovitici u nedjelju u 02,40 sati. Pošto je prijetila opasnost da će ovaj vozač nastaviti upravljati vozilom pod utjecajem alkohola dovoden je u prostoriju za zadržavanje u koju je smješten do otrježnjenja.
Osim „rekordera“ u prostorijama za zadržavanja su se „trijeznili“ još po jedan sudionik u prometu pod utjecajem alkohola iz Slatine i Pitomače. U vremenu provedbe oba dijela akcije nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.
 


Stranica