Započela prometna edukacija u srednjim školama Virovitičko-podravske županije

Ulaganje u dodatno obrazovanje mladih, ulaganje je u našu budućnost. Policijski službenici prometne policije PU virovitičko – podravske su obzirom na negativnu prometnu problematiku, kako na području cijele RH, tako i na području naše Županije, uvidjeli da je dodatno obrazovanje budućih mladih vozača, tj. srednjoškolaca

Ulaganje u dodatno obrazovanje mladih, ulaganje je u našu budućnost. Policijski službenici prometne policije PU virovitičko – podravske su obzirom na negativnu prometnu problematiku, kako na području cijele RH, tako i na području naše Županije, uvidjeli da je dodatno obrazovanje budućih mladih vozača, tj. srednjoškolaca veoma dobro ulaganje, te su odlučili obići srednje škole prvo na području grada Virovitice, a zatim i cijele Županije, kako bi dodatno educirali učenike u poznavanju prometnih pravila.
 
U cilju podizanja prometne kulture mladih vozača na jednu višu razinu, edukacija će biti vršena u svim razredima srednjih škola, a sa istom se već započelo proteklog i ovog vikenda u srednjim školama u Virovitici i to u Srednjoj Strukovnoj i Tehničkoj školi na kojima je bilo nazočno oko 250 učenika. Kako bi predavanje bilo prikladno i uzrastu, prvim i drugim razredima tama predavanja je bila „Sudjelovanje u prometu na mopedima i motociklima“, dok je trećim i četvrtim razredima osim ove teme bila uključena i tema „ Sudjelovanje u prometu mladih vozača osobnih automobila“. Provođenje ove akcije, dobilo je veliku potporu od strane ravnatelja i nastavnika srednjih škola.
 
Uz policijske službenike prometne policije, edukaciju su provodili i djelatnici Autokluba Virovitica. Poslije Virovitice, slijede predavanja u srednjim školama u Slatini, Orahovici i Pitomači.


Stranica