Akcija "Sigurno i vješto u prometu"

Foto: PU virovitičko-podravska
Akcija „Sigurno i vješto u prometu“ održana je u četvrtak, 1. listopada, u Suhopolju. Na Trgu Svete Terezije okupio se veći broj mališana: djeca iz Dječjeg vrtića Suhopolje, učenici prvih razreda suhopoljske Osnovne škole i svi ostali mali Suhopoljčani koji su jedva čekali da se okušaju u vožnji spretnosti na biciklima, rolama i drugim prijevoznim sredstvima na vlastiti pogon.

Organizatori natjecanja - Općina suhopolje, Policijska uprava virovitičko–podravska i Autoklub Virovitica, su ugodno iznenađeni velikim brojem prijavljenih, a prigodni pokloni bili su osigurani za sve natjecatelje. Tako su djeca dobila slikovnice „Sa zebrom sigurno u školu“, edukativne knjižice „Prometna sveznalica“, reflektirajuće trake za bicikliste i edukativne krugove. Posebna pozornost se obratila na pravilnu opremu vozača i bicikla, prvenstveno posjedovanje biciklističke kacige.

Svih šezdesetak natjecatelja je brzo, spretno i sigurno odvozilo postavljenom stazom, te steklo nova znanja o poželjnom ponašanju u prometu i zasigurno doprinijelo dodatnom stanju sigurnosti u prometu.
 


Stranica