Prouzročio prometnu nesreću bez vozačke dozvole

Jučer 29. rujna u 17.00 sati na Županijskoj cesti 4022, u mjestu Rezovac, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Prometna nesreća se dogodila kada je 27 – godišnji vozač R.LJ., upravljao neregistriranim osobnim automobilom i prije stjecanja prava na upravljanje, kroz mjesto Rezovac, ul. N. Rezovac, gdje je dolaskom do kbr. 38, započeo radnju skretanja ulijevo na putni most, a da prethodno nije propustio sva vozila koja dolaze iz suprotnog smjera,

Jučer 29. rujna u 17.00 sati na Županijskoj cesti 4022, u mjestu Rezovac, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Prometna nesreća se dogodila kada je 27 – godišnji vozač R.LJ., upravljao neregistriranim osobnim automobilom i prije stjecanja prava na upravljanje, kroz mjesto Rezovac, ul. N. Rezovac, gdje je dolaskom do kbr. 38, započeo radnju skretanja ulijevo na putni most, a da prethodno nije propustio sva vozila koja dolaze iz suprotnog smjera, tj. motocikl  VT – registarskih oznaka, kojim je u tom trenutku iz suprotnog smjera upravljao 18 – godišnji vozač M.P. (koristio zaštitnu kacigu), uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela motocikla u zadnju desnu bočnu stranu neregistriranog osobnog vozila.
 
       Obzirom da je vozač osobnog automobila višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićen je i protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom sudu.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih.

Nakon provedenog žurnog postupka sud je donio presudu, te mu je utvrđena Kazna zatvora u trajanju od 50 dana i Novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna.  


Stranica