Sigurno i vješto u prometu

Danas, 23. rujna 2009. godine s početkom u 10.00 sati je u Pitomači, na Trgu kralja Tomislava održano natjecanje djece u vožnji biciklima, rolama i drugim prijevoznim sredstvima na vlastiti pogon u sklopu provedbe akcije „Sigurno i vješto u prometu“. Nakon već tradicionalnih ovakvih akcija početkom rujna u Virovitici, danas je po prvi puta, u organizaciji Općine Pitomača, Policijske uprave Virovitičko – podravske i Autokluba Virovitica, ova akcija održana i u Pitomači. Priredba je okupila veći broj mališana iz obližnjeg Dječjeg vrtića „Potočnica“ i prvašića iz Osnovne škole „Petra Preradovića“ u Pitomači koja se također nalazi u blizini mjesta održavanja natjecanja, ali i veći broj građana koji su doveli svoju djecu na natjecanje.

Danas, 23. rujna 2009. godine s početkom u 10.00 sati je u Pitomači, na Trgu kralja Tomislava održano natjecanje djece u vožnji biciklima, rolama i drugim prijevoznim sredstvima na vlastiti pogon u sklopu provedbe akcije „Sigurno i vješto u prometu“.
Nakon već tradicionalnih ovakvih akcija početkom rujna u Virovitici, danas je po prvi puta, u organizaciji Općine Pitomača, Policijske uprave Virovitičko – podravske i Autokluba Virovitica, ova akcija održana i u Pitomači. Priredba je okupila veći broj mališana iz obližnjeg Dječjeg vrtića „Potočnica“ i prvašića iz Osnovne škole „Petra Preradovića“ u Pitomači koja se također nalazi u blizini mjesta održavanja natjecanja, ali i veći broj građana koji su doveli svoju djecu na natjecanje.
Dok su se prijavljena djeca natjecala u vožnji spretnosti, najviše biciklima i rolama, polaznici vrtića i škole su navijali za svoje prijatelje, a svi zajedno su od predstavnika Autokluba Virovitica, gospodina Ivice Vargovića i predstavnice Policijske uprave, policijske službenicu za prometnu preventivu Anite Relić mnogo saznali kako što sigurnije samostalno sudjelovati u prometu. Sve okupljene je pozdravio i natjecanje otvorio načelnik općine Pitomača gospodin Željko Grgačić.
Svi prijavljeni su dobili slikovnice „Sa Zebrom sigurno u školu“, edukativne knjižice „Prometna sveznalica“, žute kape i edukativne krugove, a posebna pozornost se obratila na pravilnu opremu vozača i bicikla, prvenstveno posjedovanje biciklističke kacige.
Nakon kraćeg zabavnog programa koji su izvele skupine „Ribice“ i „Pčelice“ Dječjeg vrtića „Potočnica“ iz Pitomače sa pjesmicama i recitacijama na temu prometa, petnaestak natjecatelja je brzo, spretno i sigurno odvozilo postavljenom stazom, iako je bilo i nekoliko padova, srećom bez ozljeda. No, vrlo brzo su se utješili slatkim paketima koje je osigurao sponzor „Nacionalni trgovački lanac – NTL“ iz Pitomače i puni dojmova i uzbuđenja krenuli svojim kućama bogatiji za ugodno druženje i nova znanja o ponašanju u prometu.
Za vrijeme provedbe ove akcije, pol. službenici su građane upoznali sa uređajima i opremom koju koriste u svom radu.
 
 


Stranica