Zlouporabili povjerenje u gospodarskom poslovanju i prouzročili stečaj

Služba kriminalističke policije Policijske uprave virovitičko-podravske dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom poduzetnika vezano uz kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

FOTO:ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave virovitičko-podravske proveli su kriminalističko istraživanje nad poduzetnicima 57-godišnjakom i 53-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Muškarce se sumnjiči da su u svojstvu direktora i člana uprave trgovačkog društva s područja Virovitičko-podravske županije počinili kazneno djelo prouzročenje stečaja na način da su tijekom 2023. i 2024. godine u  cilju izbjegavanja plaćanja dospjelih obveza dobavljaču, cjelokupnu imovinu trgovačkog društva prodali povezanom trgovačkom društvu također s područja Virovitičko-podravske županije. U konačnici je to dovelo do prestanka poslovne aktivnosti, blokade poslovnih računa i pokretanja stečaja. Utvrđeno je da je time dobavljač oštećen za više desetaka tisuća eura.

Također se 57-godišnjak sumnjiči da je kao direktor uprave trgovačkog društva 2023. godine počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i prouzročio štetu spomenutoj tvrtki za iznos od nekoliko stotina eura koje je zadržao sebi.
Dovršetkom kriminalističkog istraživanja, a zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i prouzročenje stečaja osumnjičenici su kazneno prijavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Stranica