Vozilom upravljao bez vozačke dozvole

U nadzoru prometa u mjestu Lozan kontroliran 25-godišnjak za kojeg su policijski službenici utvrdili da mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola

FOTO: ilustracija

U nedjelju, 13. listopada, u mjestu Lozan, oko 00,01 sati, provodeći nadzor prometa policijski službenici su kontrolirali 25-godišnjeg vozača osobnog vozila i provedenim alkotestiranjem utvrdili da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,12 g/kg.
Provedenom provjerom policijski službenici su utvrdili da muškarac vozilom upravlja za vrijeme dok mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola zbog negativnih bodova te u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom, a 25-godišnjak kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.

Muškarac je iskazivao namjeru za daljnjim upravljanjem osobnim vozilom stoga je sukladno čl. 134 Prekršajnog zakona uhićen te nakon liječničkog pregleda smješten u prostorije za zadržavanje.
Protiv 25-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu u Virovitici zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koje je propisana kazna zatvora do 60 dana ili novčana kazna koja zbirno iznosi najmanje oko 2.000,- eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom te negativni bodovi.

Stranica