Razriješena teška krađa u vikendici na Otrovanskom brijegu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđen počinitelj teške krađe u vikendici u vinogradarskom predjelu Otrovanski brijeg na području Pitomače

FOTO: ilustracija

​Tijekom mjeseca rujna, na području Pitomače, u vinogradarskom predjelu Otrovanski brijeg, provalnik je uklonivši razbijeni dio prozorskog stakla, otvorio prozor i ušao u vikendicu, u kojoj u trenutku provala nitko nije boravio. Provalnik je otuđio dva plinska plamenika i jednu plinsku bocu te je opisanim nastala materijalna šteta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 43-godišnjak počinitelj, kod kojega su u provedenoj pretrazi doma pronađeni otuđeni predmeti i protiv kojega je Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Teške krađe iz članka 229 Kaznenog zakona.
 
Savjeti građanima
 
Ukoliko se dogodi da je provalnik uspio u svom naumu i ako ga zateknete u svom domu, ne pokušavajte ga sami uhvatiti jer je možda naoružan, a  vaša i sigurnost vaše obitelji je najvažnija. Odmah nazovite policiju na broj 192! Policiji u hvatanju počinitelja možete pomoći i ukoliko dobro upamtite osobni opis počinitelja, a ako se udaljio vozilo, marku vozila i registracijsku oznaku.
U slučaju da počinitelja niste zatekli u svom domu, odmah pozovite policiju i ništa ne dirajte ili spremajte kako ne bi uništili korisne tragove koji policiji mogu pomoći u pronalasku počinitelja.
 

Stranica