Kod Slatine teško ozlijeđen motociklista

U nedjelju, 1. rujna odmah poslije ponoći, se na dionici ceste između Slatine i Ćeralija dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen vozač motocikla

FOTO: ilustracija

​Vozač motocikla starosti 48 godina je upravljajući motociklom vršio pretjecanje osobnog automobila preko pune uzdužne crte, odnosno na dionici ceste na kojoj je pretjecanje zabranjeno. Prilikom pretjecanja je izgubio nadzor nad vozilom i lijevim dijelom motocikla udario u metalnu zaštitnu ogradu. Nakon udara u zaštitnu ogradu je došlo do nekontroliranog kretanja motocikla sa vozačem po bankini, te pada na prometni trak i struganja vozača i motocikla po kolniku do zaustavljanja.
Vozač motocikla je na propisani način koristio zaštitnu kacigu, a zbog zadobivenih ozljeda nije alkotestiran, već je naknadno izvršeno izuzimanje krvi i urina.

U ovoj prometnoj nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen i nakon ukazane liječničke pomoći prevezen u Opću bolnicu Virovitica.

Sudionici u prometu na motociklima su ove godine posebno ugrožena kategorija, a na području Policijske uprave virovitičko podravske je u periodu od početka ove godine 9 sudionika na motociklima teško ozlijeđeno i 5 lako.
Kako bi pokušali podići stanje sigurnosti u prometu sudionika na mopedima i motociklima na višu razinu policijski službenici provede različite preventivne i represivne aktivnosti, a redovito se svaki mjesec provode preventivno-represivne akcije usmjerene upravo na ove kategorije sudionika u prometu.
Pozivaju se sudionici na ovim vrstama vozila na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa, a sve ostale sudionike u prometu da obrate posebnu pozornost na ove ugrožene kategorije.
 

Stranica