Upravljali vozilom pod utjecajem alkohola

Iako su vanjske temperature jako visoke, pojedinci su ipak protekli blagdan i praznik Velike Gospe proslavili dodatnim „zagrijavanjem“ povećim količinama alkohola, nakon čega su zatečeni i sankcionirani u prometu zbog upravljanja vozilom u takvom stanju

FOTO: ilustracija

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,24 g/kg je utvrđena kod 56-godišnjeg bicikliste u Gornjem Bazju u 12,30 sati, a nešto manja koncentracija od 1,64 g/kg kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila u 6,18 sati u Virovitici.

Policijski službenici su noćas, 16. kolovoza oko 3 sata u Kozicama zatekli mladog vozača kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 1,32 g/kg, a pošto je pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir i omalovažavao policijsku službenicu uhićen je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.

Nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 1,04 g/kg je utvrđena i kod 76-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je uzrokovao prometnu nesreću koja se dogodila oko 18 sati na dionici županijske ceste koja sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije vodi u Veliku Črešnjevicu. Ovaj vozač se vozilom nepropisno kretao makadamskim kolnikom, zbog čega je zahvatio putnu bankinu i vozilom sletio niz nasip u šumu, gdje je ostao zaustavljen nakon što je prednjim dijelom vozila i podvozjem udario u panj. Vozač je u ovoj prometnoj nesreći lako ozlijeđen.

Zbog svih ovih događaja, te održanja povoljnog stanja sigurnosti, policija ponovno poziva sve sudionike u prometu na poštivanje svih zakonskih odredbi, a posebno da poštuju zakonske odredbe koje se odnose na zabranu upravljanja vozilom sa koncentracijom alkohola u organizmu većom od 0,5 g/kg, odnosno 0,0 g/kg za mlade i profesionalne vozače.

Stranica