Stanje u prometu tijekom proteklog tjedna

U nedjelju, u mjestu Pitomača, oko 00,33 sati, kod 34-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom utvrđena je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,44 g/kg
 

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 10 prometnih nesreća, 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila TTO,  a 2 osobe je zadobilo LTO te 7 s materijalnom štetom. U 4 prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. U 1 prometnoj nesreći počinitelji je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen.
 
Najteža prometna nesreća dogodila se dana 21. srpnja, oko 17,20 sati, u mjestu Čačinci, na državnoj cesti 2, kada je 43-godišnji vozač motocikla zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake kojoj vozilo pripada, motociklom prešao na suprotnu kolničku traku u trenutku kada se iz suprotnog smjera kretao osobni automobil kojim je upravljala 49-godišnja vozačica te je došlo do udara prednjom lijevom stranom motocikla u prednju lijevu bočnu stranu osobnog automobila nakon čega je došlo do pada motocikla i motociklista na kolnik. Zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda vozač motocikla je prevezen u Opću bolnicu u Našice, a naknadno i u KBC Osijek u Osijeku.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 263 prekršaja, od kojih 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 15 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,44 g/kg je utvrđena kod vozača starosti 34 godine koji je zatečen kako upravlja osobnim automobilom, u nedjelju, 21. srpnja 2024. godine u 00,33 sati u mjestu Pitomača.
 
Najveća brzina kretanja vozila od 86 km/h, utvrđena je uređajem „Starlaser“ u petak, 18. srpnja 2024. godine u 12,05 sati u mjestu Rezovac, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila hrvatskih reg. oznaka.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a zadržanih osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola, temeljem čl.137. Prekršajnog zakona bilo je u jednom slučaju.
 
Tijekom proteklog tjedna, bila je provedena akcija Policijske postaje Slatina na „4 ubojice u prometu“ te akcija Policijske postaje Orahovica na „Nadzor i zaštitu pješaka u prometu“.
 
 

Stranica