Akcija nadzora i zaštite sudionika u prometu

Akcija nadzora i zaštite sudionika u prometu vezano uz prekršaje „4 ubojice u prometu“ na području Policijske uprave virovitičko-podravske provesti će se danas, 19. srpnja u periodu od 12 do 20 sati

FOTO: ilustracija

​Kako bi pokušali povećati stanje sigurnosti u prometu policijski službenici provode različite preventivne i represivne aktivnosti, a redovito će se svaki mjesec provoditi preventivno-represivne akcije usmjerene upravo na prekršaje u kategoriji „4 ubojice u prometu“.

Policijski službenici prometne policije će u cilju sprječavanja događanja najtežih prometnih nesreća i stradavanja sudionika u njima, osim na prekršaje „4 ubojice u prometu“, odnosno:
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola,
  • upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom,
  • nepropisno korištenje mobitela
  • i nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje,
svoje aktivnosti usmjeriti i na najranjivije sudionike u prometu pješake i bicikliste, ali i sudionike na mopedima i motociklima.

Na području Policijske postaje Slatina akcija upravo ove usmjerenosti biti će provedena danas, 19. srpnja 2024. godine u periodu od 12 do 20 sati.

Pozivaju se sudionici na svim vrstama vozila na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa.
 

Stranica