Zatečeni u prometu bez važeće vozačke dozvole, prometne dozvole, police osiguranja i pod utjecajem alkohola

Tijekom jučerašnjeg dana u nadzoru prometa u Virovitici i Orahovici zatečeni vozači osobnih vozila koji su upravljali vozilima bez važećih dokumenata, a i pod utjecajem alkohola

FOTO: ilustracija

​U ponedjeljak, 15. srpnja, u Virovitici, oko 15,40 sati, u nadzoru prometa zatečen je 56-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilo pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,05 g/kg, za vrijeme dok mu je rješenjem poništena vozačka dozvola zbog negativnih bodova. Utvrđeno je da se radi o povratniku u počinjenju najtežih prekršaja, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen i nakon liječničkog pregleda smješten u prostorije za zadržavanje.
Protiv 56-godišnjaka nadležnom sudu slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama po kojima je predviđena novčana kazna od najmanje 2640 eura ili kazna zatvora.
 
U Orahovici, oko 18,50 sati, također u nadzoru prometa zatečen je 46-godišnjak koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu i upravljao je osobnim vozilom bez važeće prometne dozvole i police osiguranja od automobilske odgovornosti. Utvrđeno je da se na osobnom vozilu nalaze registarske pločice koje su rješenjem ukinute, dok je za prometnom dozvolom raspisana objava. Protiv 46-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o obveznom osiguranju u prometu slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu.

Stranica