U prometnim nesrećama ozlijeđeni motociklisti

Vozači motocikala i mopeda ponovno se pozivaju na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa, a svi ostali sudionici u prometu da obrate posebnu pozornost na ove ugrožene kategorije

FOTO: ilustracija

Dana, 13. srpnja, oko 19,00 sati, kod mjesta Ćeralije, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 48-godišnji Mađarski državljanin vozač motocikla. Prometnu nesreću je prouzročio zbog neprilagođene brzine motocikla uvjetima na cesti - oštar zavoj. Muškarac je motociklom zahvatio bankinu i zelenu površinu po kojoj se nekontrolirano kretao sve dok motocikl nije bočno pao na tlo i zaustavio se.
Zbog zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći, 48-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu u Virovitici.
Izvršenim alkotestiranjem nije utvrđena koncentracija alkohola kod sudionika prometne nesreće.

U drugoj prometnoj nesreći istog dana, oko 13,25 sati, u mjestu Lozan, ozlijeđen je 57-godišnji vozač motocikla. Prometnu nesreću je prouzročio 64-godišnji vozač osobnog vozila koji se nije uvjerio da radnju pretjecanja može provesti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Muškarac je zadnjim lijevim bočnim dijelom osobnog vozila udario u prednji desni dio motocikla. Motociklista je izgubio nadzor nad vozilom te je došlo do slijetanja na putnu bankinu i nekontroliranog kretanja do udara u uzdignuti rubnik putnog mosta.
Zbog zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći, 57-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu u Virovitici.
Izvršenim alkotestiranjem nije utvrđena koncentracija alkohola kod sudionika prometne nesreće.
 
Stoga se vozači motocikala i mopeda ponovno pozivaju na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa, a svi ostali sudionici u prometu da obrate posebnu pozornost na ove ugrožene kategorije.
 
Policijski službenici prometne policije će i nadalje u cilju sprječavanja događanja najtežih prometnih nesreća i stradavanja sudionika u njima, osim na 4 prekršaja ubojice u prometu, odnosno upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela i nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, svoje aktivnosti usmjeriti i na najranjivije sudionike u prometu, odnosno uz pješake i bicikliste i na sudionike u prometu na mopedima i motociklima.
 
 
 

Stranica