Upravljao vozilom pod zabranom upravljanja motornim vozilima

U nadzoru prometa kontroliran 31-godišnji vozač koji je upravljao tehnički neispravnim vozilom za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima a odbio je i testiranje na droge i lijekove

FOTO: ilustracija

Dana, 8. srpnja, oko 12,00 sati, u Gradu Virovitica, u nadzoru prometa kontroliran je vozač teretnog vozila kojemu je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Provedenim preliminarnim vještačenjem na prisutnost droga i lijekova u organizmu kod 31- godišnjaka je utvrđena prisutnost THC-a, no stručni pregled krvi i urina je odbio.
Muškarac je upravljao tehnički neispravnim vozilom, što je utvrđeno izvršenim izvanrednim tehničkim pregledom vozila, a tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 31-godišnjaka podnesen je obavezni prekršajni nalog, kojim mu je izrečena propisana novčana kazna u iznosu od 3.160,- eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci. Za utvrđene prekršaje vozač je prikupio i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Stranica