Mladi vozač odbio testiranje na droge ili lijekove

Mladom vozaču je zbog odbijanja testiranja određena mjera opreza zabrane upravljanja vozilima i slijedi mu novčana kazna ili kazna zatvora predviđena zakonom
 

FOTO: ilustracija

U nedjelju, oko 00,45 sati, tijekom redovnog nadzora prometa u Pitomači kontroliran je 19-godišnji mladi vozač. Policijski službenici su proveli alkotestiranje i utvrdili 0,09 g/kg koncentraciju alkohola u organizmu dok je testiranje na droge ili lijekove mladić izričito odbio.
Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja mladi vozač je uhićen te nakon liječničkog pregleda smještan u prostorije za zadržavanje.

Policija je mladom vozaču odredila mjeru opreza zabrane upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od 8 dana. Protiv 19-godišnjeg mladog vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, po kojemu je za odbijanje provođenja testiranja predviđena novčana kazna u rasponu od 1320,- do 2650,- eura ili kazna zatvora do 60 dana.

Stranica