Upravljao biciklom s 4,20 g/kg

U petak, u Slatini, oko 17 sati kod 48-godišnjeg bicikliste utvrđena je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,20 g/kg

FOTO:  PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih jedna sa ozlijeđenima i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila lako ozlijeđen, a kod jednog počinitelja prometne nesreće je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 397 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 141 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 11 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,20 g/kg je utvrđena u Slatini, u petak oko 17 sati kod 48-godišnjeg vozača bicikla.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 10,30 sati u Kapeli Dvoru gdje je na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozaču motocikla  registarskih oznaka Mađarske utvrđena brzina kretanja vozila od 117 km/h.

Tijekom proteklog tjedna, od 17. do 23. lipnja 2024. godine su sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL policijski službenici vršili pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droge, a od 7 sati u petak 21. lipnja do 7 sati u subotu 22. lipnja je proveden i 24-satni nadzor brzine kada je kod 11 vozača utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu zbog čega su sankcionirani.
 

Stranica