Kod Duzluka teško ozlijeđen mađarski motociklista

Upravljajući motociklom, 64- godišnji državljanin Mađarske, prouzročio prometnu nesreću te zadobio teške tjelesne ozljede

FOTO: ilustracija

​U nedjelju, 16. lipnja 2024. godine oko 11,40 sati je 64-godišnji motociklista, državljanin Mađarske, upravljajući motociklom od Kutjeva prema Duzluku, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake u zavoju došlo do zanošenja vozila. Vozač je izgubio nadzor nad vozilom i došlo je do bočnog proklizavanja preko trake namijenjene za kretanje vozila iz suprotnog smjera, na kojoj je vozilo ostalo zaustavljeno.
Vozač motocikla je u ovoj prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozlijede, a na motociklu prevozila i putnica koja nije ozlijeđena. Oboje su koristili zaštitnu kacigu.

Period od početka ove godine u prometu na cestama u Republici Hrvatskoj su obilježila stradavanja sudionika na mopedima i motociklima, a svaka četvrta smrtno stradala osoba u prometnim nesrećama nalazila na mopedu ili motociklu.
U posljednjih pet godina vozači mopeda i motocikla su uzrokovali više od polovice prometnih nesreća u kojima su sudjelovali, te 2/3 prometnih nesreća u kojima su poginuli sudionici na ovim prijevoznim sredstvima.
Stoga se sudionici na ovim vrstama vozila ponovno pozivaju na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa, a sve ostale sudionike u prometu da obrate posebnu pozornost na ove ugrožene kategorije.

Policijski službenici prometne policije će i nadalje u cilju sprječavanja događanja najtežih prometnih nesreća i stradavanja sudionika u njima, osim na 4 prekršaja ubojice u prometu, odnosno upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela i nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, svoje aktivnosti usmjeriti i na najranjivije sudionike u prometu, odnosno uz pješake i bicikliste i na sudionike u prometu na mopedima i motociklima.

Stranica