Na 3. Sajmu srednjih škola provedena kampanja „Postani policajac/policajka“

Na sajmu su sudjelovali policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske predstavljajući kampanju Budi zakon - Postani policajac/policajka

FOTO: PU virovitičko-podravska

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica je održan 3. Sajam srednjih škola. Namijenjen prvenstveno učenicima sedmih i osmih razreda, sajam pomaže svim učenicima odabrati adekvatnu srednju školu za nastavak svog obrazovanja.

Na Sajmu srednjih škola sudjeluju predstavnici gotovo svih škola s područja Virovitice i okolice, predstavljajući programe i samu struku kroz radove svojih učenika i mentora. Na sajmu su sudjelovali policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske predstavljajući kampanju Budi zakon - Postani policajac/policajka. Uz izloženu opremu policijski službenici upoznali su zainteresirane učenike s programom i uvjetima školovanja na srednjoj Policijskoj školi „Josip Jović“.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Ministarstvo pravosuđa također je raspisalo i natječaj za pravosudnog policajca, čije školovanje se također provodi u srednjoj Policijskoj školi „Josip Jović“.

U programima školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.
Za više informacija, zapratite društvene mreže Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'':

Stranica