„Dan otvorenih vrata“ u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj

U obilasku Policijske uprave virovitičko-podravske sudjelovali učenici Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica

PU virovitičko-podravska

U srijedu 6. ožujka u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj održan je „Dan otvorenih vrata“, a u obilasku su sudjelovali učenici Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica.
Školarci su dobili informacije o radu Službe zajedničkih i upravnih poslova gdje se izdaju osobni dokumenti, a pokazali su im kako se uzimaju otisci prstiju te im za uspomenu poklonili njihov prvi otisak prsta. Dobili su informacije o preventivnim projektima koje provodi policija na području policijske uprave. Djelatnici kriminalističke tehnike pojasnili su kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja, osim toga, mogli su razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici, a najviše ih je zanimala oprema interventne policije. Policijski službenici su djeci prilikom posjeta pokazali službena vozila, policijske motocikle, službeno vozilo „Maricu“ u koju su ušli najhrabriji.
Cilj ovakvih aktivnosti je jedan od načina na koji se policija nastoji približiti građanima, osobito mladima i između ostalog upoznati ih s provođenjem kampanje „Postani policajac/policajka“.  Školovanje se provodi na Policijskoj školi Josip Jović za kroz program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. 
S obzirom na brojna nasmijana lica naših najmlađih sugrađana, druženje je pokazalo da djeca u policajcima vide prijatelje i pomagače, a za koju godinu i moguće kolege, te možda netko od ove dječice jednoga dana odluči izabrati ovaj dinamičan, human i nadasve odgovoran poziv kao svoje zanimanje i postane policijski službenik.

Stranica