Nastradali biciklista i vozač električnog romobila

Muškarac upravljao električnim romobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,96 g/kg, a prilikom naglog usporavanja brzine je pao i zadobio lakše tjelesne ozljede

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 2 sa ozlijeđenima i 4 s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
U prometnim nesrećama sa ozlijeđenima su 2 sudionika u prometu lako ozlijeđena, i to vozač bicikla i osobnog prijevoznog sredstva.

U srijedu oko 20 sati je lako ozlijeđen 35-godišnji vozač električnog romobila u Okrugljači u padu sa romobila uzrokovanom naglim usporavanjem. Ovaj vozač osobnog prijevoznog sredstva je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije od 1,96 g/kg, nije koristio prometnu površinu namijenjenu za kretanje sudionika na ovoj vrsti prijevoznog sredstva, nije koristio zaštitnu kacigu i nije koristio reflektirajući prsluk ili bio označen odjećom sa reflektirajućim oznakama.

U četvrtak oko 15,15 sati je u Pitomači lako ozlijeđen 32-godišnji vozač bicikla. Do prometne nesreće je došlo kada je 69-godišnji vozač teretnog vozila, koji se kretao nepropisnom brzinom, nepropisno pretjecao biciklistu pri čemu je došlo do udara bočnog ogledala teretnog vozila u tijelo bicikliste, koji je od udarca pao na kolnik.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 360 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 84 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 55 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 61 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.

Stranica