Četiri osobe ozlijeđene u tri slijetanja vozila s ceste

Jučer su na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirane tri prometne nesreće uzrokovane neprilagođenom brzinom 

U srijedu, 13. rujna su na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirane 3 prometne nesreće, sve 3 slijetanja vozila s ceste u zavoju uzrokovana upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom. Kod niti jednog vozača nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

U 10,20 sati je prometnu nesreću uzrokovala 45 godišnja vozačica osobnog automobila, a osim nje je u ovoj prometnoj nesreći lako ozlijeđena i njezina 32-godišnja suputnica. Ova prometna nesreća se dogodila u Ulici kralja Zvonimira u Slatini kada je vozačica kotačima zahvatila desni rub kolnika i udarila u prometni znak koji je od udarca izbijen iz zemlje. Nastavivši kretanje ravno vozilom je prešla preko kolnika Lovačke ulice i sletjela u putni kanal. Od udarca u padinu putnog kanala vozilo je odbijeno i udarilo u putni most gdje je zaustavljeno.

Nekoliko minuta prije 13 sati je mladi vozač uzrokovao prometnu nesreću na ulasku u Rezovac. Dolaskom do završetka Iločke ulice u Virovitici 22-godišnji vozač je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom pri čemu je došlo do zanošenja stražnjeg dijela vozila, dovođenja vozila u poprečni položaj na cesti i bočnog slijetanja  sa kolnika na zelenu površinu i nogostup, gdje je vozilo udarilo u betonsko-metalnu ogradu koja je od udarca srušena i  oštećena u dužini od 13 metara, a dijelovi ograde rasuti okolo, razbili su prozore i oštetili fasadu kuće. Preko srušene ograde je vozilo uletjelo u isto dvorište i ostalo zaustavljeno između kuće i dvorišne ograde. Radi izvlačenja vozača iz vozila su angažirani vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, a mladom vozaču, jedinom sudioniku ove prometne nesreće je u bolnici u Virovitici pružena liječnička pomoć zbog zadobivenih lakih tjelesnih ozljeda.

U večernjim satima, oko 21,20 sati se na dionici županijske ceste između Detkovca i Brezovice dogodila najteža prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla teško ozlijeđen. Vozač motocikla starosti 32 godine, koji je prilikom vožnje neregistriranog i neosiguranog motocikla koristio zaštitnu kacigu, je prilikom kočenja u zavoju  zahvatio putnu bankinu, uslijed čega je došlo do slijetanja i pada motocikla i vozača na zelenu površinu. Nakon daljnjeg nekontroliranog kretanja  i prelaske preko zelene površine obrasle visokim raslinjem došlo je do udara vozača i motocikla u stablo gdje su zaustavljeni. Vozač motocikla je zbog zadobivenih višestrukih teških ozljeda zadržan na liječenju u Općoj bolnici Virovitica.

Stranica