Rezultati pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Projurio Suhopoljem 62 km/h iznad ograničenja 

Foto: ilustracija

Kao što je najavljeno, tijekom ovoga tjedna, od 7. do 13. kolovoza 2023. godine u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL i na području Policijske uprave virovitičko-podravske vrši se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

U prva dva dana pojačanog nadzora brzine kretanja vozila na području Policijske uprave virovitičko-podravske utvrđeno je 111 prekršaja prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila. Od toga je 69 prekršaja utvrđeno u utorak, 8. kolovoza u vremenu od 12 do 18 sati u kojem periodu je provedena ciljana akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Najveća brzina kretanja vozila nije utvrđena za vrijeme trajanja akcije, nego u utorak oko 8 sati u Suhopolju, na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h. Policijski službenici u policijskom „presretaču“ utvrdili su brzinu kretanja vozila od 112 km/h osobnom automobilu.

Obzirom da je taj prekršaj iz kategorije najtežih prekršaja prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila za više od 50 km/h u naselju, sankcije za počinjenje ovog prekršaja vozaču su novčana kazna od najmanje 1320 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 3 mjeseca ako je prekršaj počinjen prvi puta i dodijeljenih 6 negativnih prekršajnih bodova.

Na području naše županije brzina je jedan od „4 ubojice u prometu“ koji se pojavljuje kao najčešći uzrok prometnih nesreća. U prvih sedam mjeseci ove godine brzina je bila uzrokom 79 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe smrtno stradale, 12 je teško ozlijeđeno i 32 lako.

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila nastaviti će se do kraja tjedna korištenjem svih uređaja za nadzor brzine.

Stranica