„Heroji žive vječno“ - 8. Memorijalna utrka Virovitica - Gradina

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” povodom Dana Općine Gradina organizirala je 8. Memorijalnu utrku „Heroji žive vječno“ od Virovitice do Gradine

U nedjelju, 23. srpnja, u spomen na poginule i nestale policijske  službenike Policijske uprave virovitičko-podravske, kao i u spomen na poginule hrvatske branitelje sa područja Općine Gradina, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, povodom Dana Općine Gradina organizirala je 8. Memorijalnu utrku „Heroji žive vječno“ od Virovitice do Gradine.

Sudionici utrke su se oko 18,00 sati okupili kod zgrade Policijske uprave virovitičko-podravske te su kod Spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima Policijske uprave virovitičko-podravske zapaljene svijeće u znak vječne zahvalnosti. Od strane  organizatora i predsjednika Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” Pave Tutenova, zamjenika načelnika Policijske uprave virovitičko- podravske Nenada Križića, zamjenice gradonačelnika Grada Virovitica Vlaste Honjek-Golinac, načelnika Općine Gradina  Josipa Vučemilović-Jurić i predstavnika HVIDR-e Virovitica Josipa Viljevca upućene su sudionicima memorijala riječi podrške i želje da izdrže cijelu utrku do cilja na mjesnom groblju u Gradini.

U memorijalnoj utrci sudjelovalo je  30-tak sudionika među njima i policajci, hrvatski branitelji, gosti iz udruga s područja Sisačko-moslavačke županije i Zagrebačke županije te građani koji su se pridružili „Glasnicima istine“. Utrka je započela u 18 sati, sa startom ispred Spomen obilježja, a relacija  utrke bila je Virovitica – Lukač – Bačevac – Gradina, uz odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja u svakom mjestu. Sudionici utrke u Gradinu su stigli oko 20,30 sati, gdje su ih dočekali predstavnici Općine Gradina i zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, te su kod Spomen obilježja na mjesnom groblju u Gradini odali počast poginulim hrvatskim braniteljima Općine Gradina.

Stranica