Biciklist skrivio prometnu nesreću s 2,21 g/kg alkohola

Na području Policijske uprave virovitičko podravske u protekla 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih su u tri prometne nesreće, dvije osobe zadobile tjelesne ozljede, a jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede. Ostalih šest prometnih nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Naime, u četvrtak 13. srpnja oko 08,45 sati u okolici Virovitice, pas „Medo“ neopreznog vlasnika istrčao je na cestu kojom se mopedom kretao poštar. Moped je udario psa koji je pobjegao, a muškarac je pao na cestu i zadobio ozljede. Nastala je materijalna šteta.

U četvrtak 13. srpnja oko 09,50 sati u Čačincima, 63 – godišnjakinja je obavljajući radove košnje trave zakoračila na kolnik kada je osobnim vozilom naišao 32 – godišnjak i udario ju retrovizorom. Ozlijeđena žena je zadobila teške tjelesne ozljede te je prevezena u Opću bolnicu u Našice.

U petak 14. srpnja oko 00,05 sati u Pitomači, 29 - godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,21 g/kg upravljao je biciklom koji nije udovoljavao tehničkim uvjetima - nije imao ni zvono niti svjetla, a kretao se nogostupom po noći bez reflektirajućih oznaka. Izgubio je nadzor nad biciklom, pao na nogostup i zadobio tjelesne ozlijede. Materijalne štete na vozilu nema.

Kako bi se spriječilo događanje prometnih nesreća, upućuje se apel svim sudionicima u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa te povećan oprez prilikom sudjelovanja u prometu odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti.

Stranica