Stanje u prometu tijekom proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 1 s poginulom osobom, 4 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
 
 Prometna nesreća s poginulom osobom dogodila se u četvrtak, 22. lipnja 2023. godine oko 21,30 sati se na županijskoj cesti u Pitomači dogodila teška prometna nesreća, u kojoj je 40-godišnji vozač traktora smrtno stradao, a 32-godišnji vozač osobnog automobila zadobio je lake tjelesne ozljede.
U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama jedna pješakinja i dva vozača osobnog automobila su lako ozlijeđeni dok je putnica na motociklu prilikom pada zadobila     teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život.
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 274 prekršaja i to 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 2 prekršaja odbijanja testiranja na prisutnost droga, 57 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 46 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 38 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 12,56 sati u Suhopolju, i to brzina kretanja osobnog automobila od 113 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 60 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,08 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 44 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u četvrtak, 22. lipnja 2023. godine u 06,40 sati u Virovitici.
Tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uslijed alkoholiziranosti uhićena je jedna osoba u svojstvu vozača osobnog automobila.

Kako je protekli tjedan obilježen teškom prometnom nesrećom s poginulom osobom ovim putem još jednom pozivamo i apeliramo prema svim sudionicima u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, da svakako koriste sigurnosni pojas, i vozač i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici, te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.
 
 

Stranica