U područnoj školi u Orešcu učenici saznali kako je biti policajac

U sklopu projektnog tjedna Osnovne škole Suhopolje od 12. do 18. lipnja u područnoj školi Orešac su se učenici svakodnevno upoznavali sa pojedinim zanimanjima, a u četvrtak, 15. lipnja su se upoznali sa zanimanjima policajca i vatrogasca


Toga dana su učenike ove područne škole posjetili policijski službenici Policijske postaje Virovitica koji su ih uputili u osnovne zadaće policijskih službenika. Kako ima više različitih djelokruga rada policijskih službenika u središtu pozornosti je bio prometni policajac, pošto su djeci zanimanje policajac približili policijski službenik za prometnu preventivu i prometni motociklista.
Osim što su učenike upoznali sa zadaćama i opasnostima koje prate prometnog policajca u njegovom radu, pokazali su im i dio opreme i vozila koje prometni policajci koriste prilikom obavljanja dužnosti, ali ih i upozorili na opasnosti sudjelovanja u prometu i važnost pravilnog ponašanja u prometu u svakoj prilici.

Na kraju ugodnog druženja je zaključeno da je biti policajac prilično zanimljivo, pa bi nekoliko učenika škole u Orešcu željeli biti policajci kada odrastu.

Stranica