U Pitomači održan Dan otvorenih vrata

U sklopu Dana otvorenih vrata provedena kampanja „Postani policajac/policajka“

Dana 14. lipnja u Pitomači Policijska postaja Pitomača organizirala je Dan otvorenih vrata u sklopu provođenja kampanje „Postani policajac/policajka“.
 
Načelnik Policijske postaje Pitomača Renato Greguraš i policijski službenici u suradnji s voditeljem Odjela osiguranja Kaznionice Požega Tomicom Margeta i pravosudnim policajcima svim zainteresiranima prezentirali su svoju opremu i svoj rad.
 
Interventni policajaci pokazali su kako pravilno koristiti policijsku opremu, osobito rukovanje tonfom, potaknuli su mlade da se zadrže nešto duže na info pultu interventne policije te da i sami isprobaju opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Rad policije predstavio je i inspektor Lord, policijski pas za praćenje ljudskih tragova zajedno sa svojim vodičem.
Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Ministarstvo pravosuđa također je raspisalo i natječaj za pravosudnog policajca, čije školovanje se također provodi u srednjoj Policijskoj školi „Josip Jović“.
U programima školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknadu za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Za više informacija, zapratite društvene mreže Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'':

Facebook
Instagram
TikTok

Stranica