Sastanak predstavnika hrvatske i mađarske policije

U ponedjeljak, 12. lipnja, Policijska uprava virovitičko-podravska bila je domaćin koordinativnog radnog sastanka rukovoditelja mađarske policije, Policijske uprave Somogy sa rukovoditeljima Policijske uprave virovitičko-podravske, kojem su prisustvovali i načelnik mađarske Policijske uprave Somogy Molnár Gábor te načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Marcel Štrok


 Predmetni sastanak obuhvatio je problematiku vezanu uz nezakonite migracije i prekogranični kriminalitet, provedbu kompenzacijskih mjera, pokazatelje dosadašnje provedbe i rezultate rada obiju strana sastanka kao i razmjenu iskustava vezanih za što učinkovitiju provedbu kompenzacijskih mjera i suzbijanje prekograničnog kriminaliteta.  
Dogovorena je ponovna uspostava zajedničkih ophodnji hrvatske i mađarske policije sukladno smjernicama Ravnateljstva policije, koje su se uspješno provodile i prije, ali su zbog pandemije COVIDA-19 privremeno bile obustavljene.
Zajedničke ophodnje u predstojećoj turističkoj sezoni u provedbi kompenzacijskih mjera „u dubini teritorija“ ili zajedničkim plovidbama na rijeci Dravi,  dodatno će podići  efikasnost policijskog postupanja te dati dodatan doprinos i osjećaj  sigurnosti kako državljana Mađarske koji u svojstvu turista dolaze u Republiku Hrvatsku, tako i samih građana Republike Hrvatske, obzirom na zajedničke napore i suradnju u pogledu suzbijanja prekograničnog kriminaliteta.

Dosadašnja suradnja od obje strane pohvaljena je kao izvrsna, te je dogovoren njen daljnji nastavak i unapređenje, stalna komunikacija te adekvatna razmjena operativnih saznanja sa ciljem održanja dobrog stanja sigurnosti građana.
U završnom dijelu sastanka, Molnár Gábor, načelnik mađarske Policijske uprave Somogy načelniku policijske uprave Marcelu Štrok uručio je pismo namjere za nastavkom izvrsne suradnje, a Siniši Knežević uručena je prigodna plaketa u znak zahvale za višegodišnju suradnju sa mađarskom  Policijskom upravom Somogy.

Stranica