Teško ozlijeđeni motociklista

U prometnoj nesreći teško stradao 44-godišnji motociklist

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 3 sa ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač motocikla teško ozlijeđen, a vozač bicikla i 2 putnika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je vozač motocikla teško ozlijeđen i putnica u osobnom automobilu je lako ozlijeđena, se dogodila u subotu oko 11,30 sati u Virovitici. Do prometne nesreće je došlo kada je 41-godišnja vozačica osobnog automobila skrenula u lijevo i pri tome oduzela prednost prolaska 44-godišnjem vozaču motocikla koji je dolazio iz suprotnog smjera. Prilikom udara desne bočne strane motocikla u desnu bočnu stranu osobnog automobila je došlo do pada motocikliste na bankinu, dok je motocikl nastavio bočno struganje kolnikom do zaustavljanja.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 293 prekršaja i to 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 89 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 5 prekršaja nepropisnog prijevoza djece u vozilu, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,53 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 49 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 16,05 sati u Slatini, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. prekršajnog zakona uhićen.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 15,50 sati u Starom Gracu, i to brzina kretanja osobnog automobila od 105 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.
Tijekom predstojećeg tjedna, od 8. do 14. svibnja 2023. godine će u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL na području cijele policijske uprave biti vršen pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.
 
 

Stranica