U akciji zatečeno 16 vozača pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s lako ozlijeđenom osobom i 10 s materijalnom štetom. Lako ozlijeđena sudionica prometne nesreće je bila 72-godišnja vozačica osobnog automobila koja je nastradala u sudaru vozila pri vožnji u slijedu uzrokovanom upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom u srijedu u 8,15 sati u Koriji.
Čak 6 prometnih nesreća protekli tjedan je uzrokovano upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom, a među njima i slijetanje vozila s ceste u subotu u 20,30 sati u Sedlarici koje je uzrokovao 43-godišnji vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola vrlo visoke utvrđene koncentracije od 2,19 g/kg.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 251 prekršaj, od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na utjecaj droge u organizmu, 39 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak u 13,40 sati u Čađavičkom Lugu kod osobnog automobila registarskih oznaka Slovačke i to 106 km/h na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornog vozila od 2,26 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 28 godina u subotu u 22,50 sati na dionici ceste između Nove Bukovice i Brezika, a kako je osim ovog prekršaja vozač odbio testiranje na utjecaj droge u organizmu uhićen je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.
Osim ovoga vozača tijekom proteklog tjedna su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena još 2 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja mjere zabrane polaganja vozačkog ispita zbog negativnih bodova.
 
Kao što je najavljeno, u subotu/nedjelju, 21./22. siječnja 2023. godine od 20 do 04 sata je na području Policijske uprave virovitičko-podravske provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije je kod 114 vozača nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 36 prekršaja od kojih je čak 16 vozača isključeno iz prometa zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Stranica