Preventivni projekt "Zdrav za 5"

Preventivni projekt "Zdrav za 5" povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti i ove godine provode policijski službenici

U vremenu 5. - 9. prosinca održavaju se predavanja učenicima svih 8. razreda u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici. „Zdrav za 5“ je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša  za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji provode zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova i još nekoliko ministarstava.

Policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić, provodeći planirane aktivnosti iz preventivnog projekta, održala je predavanja na temu „Zdrav za 5“, a povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji je  započeo 15. studenoga i traje sve do 15. prosinca.
Aktivnim sudjelovanjem u predavanju učenici stječu znanja o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice. Kako bi učenici što bolje razumjeli tematiku u svakom od razreda su također provodi radionica, gdje učenici u zamišljenim situacijama, sami osmišljavaju nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

Nadalje, u narednom periodu do kraja školske godine u prevenciji protiv ovisnosti, biti će održana predavanja na istu tematiku i u drugim školama na području Virovitičko-podravske županije.

Stranica