Obilježena godišnjica stradanja hrvatskih branitelja u mjestu Klisa i Kravljak

U Općini Đulovac obilježena je 31. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja pripadnika 127. brigade Hrvatske vojske i civila

U srijedu 09. studenog u Općini Đulovac obilježena je 31. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja pripadnika 127. brigade Hrvatske vojske i civila.
 Na spomen obilježju kod mjesta Klisa i spomen obilježju kod mjesta Kravljak položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na dvadeset poginulih hrvatskih branitelja pripadnika virovitičke 127. brigade Hrvatske vojske koji su branili mjesta Kravljak, Malu Klisu, Veliku Klisu, Babinu Gredu i Levinovac.

Na svečanom obilježavanju godišnjice uz načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Sinišu Kneževića i policijske službenike bili su prisutni i načelnik općine Đulovac Anđelko Kolić i njegovi suradnici, u ime gradonačelnika Grada Virovitice i predsjednik HVIDRA-e Virovitica Mirko Poljanac, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak te rodbina poginulih branitelja i civila i kolege branitelji.

Načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević svoju zahvalnost poginulim braniteljima iskazao je riječima – „Oslobađanje sela Kravljak koje se nalazi na granici s Virovitičko-podravskom županijom jedan je od mnogih dokaza da je rat za Hrvatsku započeo upravo na ovim prostorima. Upravo iz razloga što je neprijatelj zaustavljen ovdje, nije bilo mogućnosti da se spoji ni s jednom svojom postrojbom, a akcijom Otkos 10 koja se odvijala upravo u ovo vrijeme 1991. godine oslobođena je i cijela Zapadna Slavonija. Velik obol tome dali su i naši pripadnici 127. brigade od kojih je na žalost jedan dio i poginuo. Stoga im vječna slava i hvala.“

Stranica