Teško ozlijeđen vozač električnog romobila

Prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen uzrokovao je nastradali 41-godišnji vozač električnog romobila upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač osobnog prijevoznog sredstva – električnog romobila teško ozlijeđen, a 2 vozača i putnik u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni.
Prometnu nesreću u kojoj je vozač električnog romobila teško ozlijeđen je uzrokovao nastradali 41-godišnji vozač električnog romobila upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom, a dogodila se u utorak prijepodne u Virovitici.

Jedan vozač je uzrokovao prometnu nesreću sudjelujući u prometu pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 219 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 45 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 15,50 sati u Čađavačkom Lugu, a na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 115 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,56 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 53 godine koji je upravljao vozilom u četvrtak u 17,10 sati u Čađavici.

Tijekom proteklog tjedana je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen jedan vozač zbog odbijanja alkotestiranja.

Stranica