Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama su biciklista, vozač i putnica u osobnom automobilu lako ozlijeđeni, a 2 slijetanja vozila s ceste su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola vrlo visoke koncentracije.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 222 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 53 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 10.10 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila reg. oznaka Italije upravljao brzinom od 122 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.90 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 54 godine koji je zatečen da upravlja vozilom u utorak u 13.50 sati u Virovitici, zbog čega je uhićen, a iz istoga razloga je uhićen i vozač osobnog automobila starosti 34 godine koji je vozilom upravljao u subotu u 2.40 sati u Zdencima i kod kojega je utvrđena najveća koncentracija alkohola u organizmu protekli vikend od 2.30 g/kg.
Ukupno su tijekom proteklog tjedan sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 3 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola
 

Stranica