Škola u Špišić Bukovici druga na državnom natjecanju "Prometna učilica"

Od 20. siječnja do 12. ožujka 2022. godine je u Republici Hrvatskoj održano 13. Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike osnovnih i srednjih škola  „Prometna učilica“, a po završetku ovoga online natjecanja škola, razreda i učenika

Od 20. siječnja do 12. ožujka 2022. godine je u Republici Hrvatskoj održano 13. Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike osnovnih i srednjih škola  „Prometna učilica“, a po završetku ovoga online natjecanja škola, razreda i učenika pojedinačno razvrstanih po razredima koji polaze, objavljeni su konačni rezultati natjecanja po kategorijama i izvršena podjela nagrada.
Sa područja Virovitičko-podravske županije najuspješnija je bila Osnovna škola Augusta Cesarca Špišić Bukovica koja je plasirana u sam vrh u Republici Hrvatskoj i za osvojeno drugo mjesto u kategoriji škola joj je na prigodnoj svečanosti koja je u srijedu 27. travnja 2022. godine održana u toj osnovnoj školi dodijeljen pehar i Pohvalnica za značajan doprinos u preventivnom programu podizanja razine prometne kulture osnovnoškolaca radi bolje sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja broja stradale djece u prometu.
Najuspješniji razred te osnovne škole je bio 4a, koji je u ukupnom poretku na nacionalnoj razini zauzeo 9. mjesto, dok je nastavnici informatike te osnovne škole Dajani Sabolić za osvojeno 3. mjesto u ukupnom poretku uručena Plaketa „Prijatelj djece u prometu“ za školsku godinu 2021./2022. i nagrada prijenosno računalo.
Međutim, takvog plasmana škole, razreda i nastavnice ne bi bilo da se u natjecanje nije uključilo čak 232 od ukupno 265 učenika te osnovne škole koji su aktivno sudjelovali u svim zadanim etapama natjecanja, a posebno u iznimno uspješnom rješavanju testova na temu poznavanja prometnih pravila i prometnih propisa. Iz ove osnovne škole je čak 7 učenika plasirano među prvih 10 po razredima i zbog ostvarenih rezultata su im na održanoj svečanosti uručene nagrade; svjetla za bicikl, lokoti za zaključavanje bicikla i majice, ovisno o ostvarenom plasmanu, a nagrađeni su:
  1. razred:     8. mjesto       – Lucija Bajc (PŠ Vukosavljevica)
  1. razred:     5. mjesto        – Dorian Bukvić (PŠ Lozan)
                 6. mjesto        - Lana Salopek (PŠ Lozan)
                  7. mjesto        - Luka Raptavi (PŠ Vukosavljevica)
                  9. mjesto        - Luka Kalenik (PŠ Lozan)
                  10. mjesto     - Tamara Mihaljević (PŠ Lozan)
4. razred        8. mjesto        - Ema Kovač (PŠ Vukosavljevica)
 
Osim njih, za istaknuti su i učenici koji su osvojili 11. do 20. mjesto za što su im na svečanosti uručene pohvalnice. To su iz područne škole Bušetina Ivano Lovrenović (1. razred), iz područne škole Vukosavljevica Tin Stanešić, Laura Ibriks, Lorena Poplašen i Josip Raptavi (3. razred), te iz područne škole Lozan Teo Čor (4. razred), dok su zbog iznimno ostvarenih rezultata u rješavanju testova pohvaljeni i učenici 4. do 6. razreda te osnovne škole David Blažević, Marko Dražetić, Petra Rešetar i Matej Raptavi.
Osim nagrađene nastavnice u pripremi učenika svakako treba istaknuti i doprinos nastavnice informatike Ane Majstorović. Nagrade dobitnicima je uručio predstavnik tvrtke Moj telekom Milan Stevanović koja je uz Ministarstvo unutarnjih poslova organizator ovog natjecanja, a u čije ime je prigodne poklone nagrađenima i pohvaljenima uručio njihov stari poznanik, policijski službenik za prometnu preventivu Dario Gazibara.
U sjeni iznimnih rezultata iz Osnovne škole Augusta Cesarca Špišić Bukovica ne bi trebali ostati niti rezultati Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Orahovica čijih je četvero učenika viših razreda već dobilo Pohvalnice za iznimne rezultate i plasman među prvih 20, odnosno prvih 30 po razredima, a pohvaljeni učenici su Amna Osmani, Noni Lešić, Tin Lenardo i Ines Boljkovac.
Uz poticaj da svoje znanje prenesu na svoje školske prijatelje i u svakoj prilici potiču propisano ponašanje djece u prometu u cilju povećanje njihove sigurnosti čestitamo svim nagrađenima i pohvaljenima.

Stranica