Otkriveni počinitelji kaznenih djela razbojništva

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske, razriješili su dva  kaznenih djela razbojništva

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske, razriješili su dva  kaznenih djela razbojništva.
 Tijekom kriminalističkog istraživanja, na području grada Slatina,  utvrđeno je da su dvije muške osobe u dobi od 18 godina i mlađi maloljetnik počinile kaznena djela razbojništva, tako što su 2. travnja oko 20.25 sati u Slatini, u sportskoj kladionici uz verbalnu prijetnju izvršili razbojništvo nad djelatnicom kladionice, kojom prilikom je otuđeno oko 5000 kuna.
Nakon intenzivnih mjera traganja za počiniteljima, dana 6. travnja uz nazočnost branitelja po dužnosti provedene su pretrage doma i drugih prostorija kod mlađih malodobnika i 18-godišnjaka, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji upućuju na počinjenje kaznenog djela razbojništva, nakon čega je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđeno postojanje osnove sumnje da su isti počinitelji opisanog kaznenog djela razbojništva.
Protiv istih slijede kaznene prijave ODO za mladež i dopis CZSS Slatina.
Isto tako dana 5. travnja, na području grada Slatina,  utvrđeno je da je jedna muška muške osoba-mlađi maloljetnik počinio kazneno djelo pokušaj razbojništva, tako što je 5. travnja oko  20.30 sati u Slatini, u drugoj sportskoj kladionici uz verbalnu prijetnju pokušao izvršiti razbojništvo nad djelatnicom kladionice, koja na njegove riječi nije reagirala, nakon čega se isti udaljio.
U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja postoje osnove sumnje da je navedeno kazneno djelo pokušaj razbojništva izvršio mlađi malodobnik.
Protiv istog slijedi posebno izvješće ODO odo za mladež  i dopis CZSS  Slatina.

 

Stranica