Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih su 3 bile s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih su 3 bile s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna vozačica osobnog automobila teško ozlijeđena, a pješak i vozač osobnog automobila su lako ozlijeđeni. Čak 4 prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, se dogodila u četvrtak u poslijepodnevnim satima između Turanovca i Lukača, a ovo slijetanje vozila s ceste u zavoju je upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom uzrokovala pedesetogodišnja vozačica koja je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 355 prekršaja, od kojih 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 107 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 45 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 112 km/h je utvrđena kod vozača osobnog automobila u nedjelju u 13.55 sati u Starom Gracu, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.18 g/kg je utvrđena kod 44-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u srijedu u 07.50 sati u Bušetini.
 
Na području cijele policijske uprave je u subotu/nedjelju, 19./20. ožujka 2022. godine od 18 do 02 sata provedena akcija nadzora vozača pod utjecaje alkohola. U provedbi ove akcije su policijski službenici izvršili nadzor 162 sudionika u prometu i kod njih utvrdili i sankcionirali 38 prekršaja, od kojih 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.
 
 

Stranica