Predan uređaj Općoj bolnici Virovitica kupljen od prikupljenih plastičnih čepova

Cilj akcije je pomoć Općoj bolnici Virovitica na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigurao skupi uređaj oksimetar pulsni  

FOTO: PU VTC-PODR

Danas, 11. ožujka, s početkom u 10 sati, u Općoj bolnici Virovitica u prisutnosti ravnatelja Opće bolnice Virovitica Dinka Blaževića, načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Siniše Kneževića, kontakt policajca Pere Bičanića, pomoćnika načelnika Zlatka Bana i predstavnika Flore Tomislava Uzel, predan je uređaj od prodaje prikupljenih plastičnih čepova u vrijednosti od 4350 kuna.
 
Uređaj je ručni prijenosni pulsni oksimetar sa senzorima, namjenjen mjerenju kisika u krvi, vrijednosti oko 4350 kuna, a koji će služiti u Općoj bolnici na Odjelu za pedijatriju.

Samu inicijativu prikupljanja plastičnih čepova pokrenuo je kontakt policajac Pero Bićanić prije 4 godine, koji je u suradnji sa svim policijskim postajama na području Policijske uprave virovitičko-podravske i partnerima: školama, trgovačkim centrima i građanima s područja Virovitičko-podravske županije prikupio plastične čepove u količini od 1540 kilograma.

Ovoj humanitarnoj akciji pridružio se i partner FLORA VTC d.o.o. koji su skladištili plastične čepove i na samom kraju prikupljanja i prodali.

U ime Policijske uprave virovitičko-podravske obratio se načelnik Policijske uprave Sniša Knežević koji je istakao važnu ulogu Policijske uprave u projektu u kojem policija osim humanitarnog aspekta akcije uspostavlja čvrste socijalne kontakte u zajednici, a koji pridonose jačanju međusobnog povjerenja.
 
Na kraju, za napomenuti je da je najviše plastičnih čepova sakupili učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, područna škola Rezovac.

 

Stranica