U rijeci Dravi pronađeno oružje i streljivo

Jučer, 9. veljače, policijski službenici Policijske postaje Virovitica zaprimili su dojavu 33-godišnjaka, da je oko 15,30 sati boravio kod mjesta Okrugljača na rijeci Dravi,  kojom prilikom je uočio u vodi automatsku pušku te dvije PVC vreće na dubini cca 1 m od površine vode, a dok se dvije PVC vreće nalaze pored vode koje su prekrivene zemljom

Jučer, 9. veljače, policijski službenici Policijske postaje Virovitica zaprimili su dojavu 33-godišnjaka, da je oko 15,30 sati boravio kod mjesta Okrugljača na rijeci Dravi,  kojom prilikom je uočio u vodi automatsku pušku te dvije PVC vreće na dubini cca 1 m od površine vode, a dok se dvije PVC vreće nalaze pored vode koje su prekrivene zemljom.
 
Po zaprimljenoj dojavi, policijski službenici odmah su osigurali mjesto događaja.
 
Sukladno dogovoru sa djelatnicima Specijalne policije Policijske uprave osječko-baranjske danas, 10. veljače, prilikom pregleda ronioca na mjestu uočavanju odbačenog oružja izvađena je jedna automatska puška, četiri pripadajuća metalna spremnika sa streljivom i kutija pripadajućeg lovačkog streljiva.
 
Dobro je podsjetiti:
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
POZIV GRAĐANIMA
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  
 


Stranica