Virovitica: Msgr. Jure Bogdan i Klapa "Sveti Mihovil" uveličali Dan policijske kapelanije

Jučer 9. veljače u PU virovitičko-podravskoj svečano je obilježen Dan policijske kapelanije, Blaženi Alojzije Stepinac”.
Sama svečanost  je započela u 11 sati, ispred zgrade policijske uprave, gdje su kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima

Jučer 9. veljače u PU virovitičko-podravskoj svečano je obilježen Dan policijske kapelanije, Blaženi Alojzije Stepinac”.
Sama svečanost  je započela u 11 sati, ispred zgrade policijske uprave, gdje su kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima od strane delegacija PU virovitičko-podravske, Ministarstva branitelja, te Županije i Grada Virovitica, položeni vijenci i zapaljene svijeće, a svojom nazočnošću, proslavu Dana kapelanije su uveličali vojni biskup msgr. Jure Bogdan i Klapa „Sveti Mihovil“, koja je kod Spomen obilježja
pjevala Hrvatsku himnu.  
Obilježavanju Dana kapelanije nastavljeno je u 11.30 sati, misnim slavljem u crkvi Svetoga Roka u Virovitici na kojem su nazočili djelatnici Policijske uprave virovitičko-podravske sa načelnikom Sinišom Kneževićem, voditelj Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom (MUP) Mario Dokmanić, predstavnici županijske i gradske vlasti i drugi vjernici.
 Misno slavlje u crkvi Svetoga Roka, predvodio je vojni biskup msgr. Jure Bogdan, a koncelebrirali su policijski kapelani, preč. Ozren Bizek, dekan Varaždinskog dekanata preč. Ivica Horvat, preč. Vjekoslav Vidaček iz Čakovca te preč. Damir Vrabec iz Bjelovara. Isto tako, Klapa „Sveti Mihovil“ je prilikom održavanja Svete mise izvela još nekoliko skladbi s kojima je oduševila sve nazočne, te zaradila pljesak i čestitke.
Na kraju svete mise prikazane za sve poginule, umrle i nestale policajce, preč. Bizek čestitao je djelatnicima Policijske uprave virovitičko-podravske Dan kapelanije i iskazao radost i zahvalu svima koji su pridonijeli slavlju ovog događaja.

Stranica