Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 6 s materijalnom štetom

Utvrđeni prekršaji

Protekli tjedan su čak 3 vozača sankcionirana najvećom kaznom koja je odredbom Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisana za sankcioniranje prekršaja prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila, odnosno novčanom kaznom od 10 000 kn, izrečena im je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju 3 mjeseca i dodijeljeno 6 negativnih bodova.

Najveće brzine kretanja vozila u dane vikenda su utvrdili policijski službenici u posadi presretača u subotu, i to u 08,40 sati u Suhopolju gdje je, na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h vozač osobnog automobila starosti 33 godine upravljao brzinom od 122 km/h, kao i vozač motocikla starosti 32 godine koji je tom brzinom upravljao u 15 sati u Pitomači, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h. Osim zbog prekršaja prekoračenja brzine vozač motocikla je sankcioniran i zbog utvrđenih prekršaja nepropisnog pretjecanja i što nije imao na vozilu istaknutu registarsku pločicu.

No to nisu bile najveće brzine kretanja vozila utvrđene protekli tjedan, jer je brzina kretanja vozila od 144 km/h utvrđena u srijedu u 20.45 sati na dionici državne ceste u naselju u Koriji na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a tom je brzinom upravljao vozač osobnog automobila starosti 41 godinu s prebivalištem na području Novog Marofa.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.42 g/kg utvrđena kod 50-godišnjeg bicikliste u utorak u 13.50 sati u Borovi.

Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 238 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 49 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
 
 
Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena i 4 su lako ozlijeđene. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Najteža prometna nesreća, u kojoj je vozač vozila Hitne medicinske pomoći teško ozlijeđen, a 2 putnika u tom vozilu i vozačica osobnog automobila su lako ozlijeđeni, se dogodila u nedjelju u 08,50 sati u Lozanu. Uzrok ovog sudara vozila pri vožnji u slijedu je bila vožnja na nedovoljnoj udaljenosti.
 

Stranica