Policija u "Čarobnoj šumi"

Danas, 12. listopada, od 09 sati u Dječjem vrtiću „Čarobna šuma“ u Špišić Bukovici bilo je ako živo, zanimljivo i uzbudljivo. U sklopu projekta vrtića upoznavanja sa različitim zanimanjima je tata policajac

Danas, 12. listopada, od 09 sati u Dječjem vrtiću „Čarobna šuma“ u Špišić Bukovici bilo je ako živo, zanimljivo i uzbudljivo. U sklopu projekta vrtića upoznavanja sa različitim zanimanjima je tata policajac, policijski službenik PP Virovitica, sa kolegama i kolegicama iz Postaje prometne policije Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske prezentirao polaznicima starije odgojne skupine što sve rade policajci i koju opremu koriste u svojem radu.
Na početku druženja je djeci približen rad pripadnika temeljne, prometne i kriminalističke policije. Tom prilikom su djeca upoznata sa pravilima što sigurnijeg sudjelovanja djece u prometu i djeci podijeljene žute kape Autokluba Virovitica i reflektirajuće trake kako bi u prometu bili što uočljiviji i zbog toga sigurniji.
Rad kriminalističke policije je predstavila policajka kod koje su svi koji su željeli mogli pogledati kako izgleda njihov otisak prstića, kakav nema više nitko u svijetu.
I vozila koje koriste policajci su bila zanimljiva, pa su se na policijski motocikl željeli na kratko popeti svi, policijski auto ima razne sirene, a kombi koji dolazi kada se dogodi prometna nesreća ima puno toga zanimljivog.
Ovim druženjem djece sa policijskim službenicima pokušalo se djeci približiti djelatnost policije, kako samih policijskih službenika, tako i vrste posla kojim se svaki od njih bavi. U ugodnom druženju vrijeme je brzo prošlo, a djeca puna utisaka i uzbudljivih saznanja shvatila da su policajci njihovi prijatelji i da ih se uopće ne trebaju bojati.

Stranica