Obilježen Dan policije u Virovitici

Jučer, 27. rujna, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim policajcima, održana je svečanost obilježavanja Dana policije u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj
Jučer, 27. rujna, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim policajcima, održana je svečanost obilježavanja Dana policije u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj

Ispred zgrade PU virovitičko-podravske, jučer, 27. rujna, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim policajcima, održana je svečanost obilježavanja Dana policije u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj.
Kako je i spomenuto sama svečanost obilježavanja Dana policije kod spomen obilježja poginulim policajcima, započela je u 9.00 sati, kada su roditelji poginulih policajaca ispred zgrade PU, prvi položili vijenac i zapalili svijeće, a nakon njih slijedila su izaslanstva PU virovitičko – podravske koje je predvodio načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević i njegov zamjenik Nenad Križić, predstavnici  izaslanstva Županije Virovitičko – podravske na čelu sa županom Igorom Andrović, Grada Virovitice na čelu sa gradonačelnikom Ivicom Kirin i njegovom zamjenicom Vlastom Honjek Golinac i gradonačelnikom grada Slatina Denisom Oštrošić,  Udruge Prvi hrvatski redarstvenik VPŽ, predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja RH i braniteljske udruge proizašle iz domovinskog rata Virovitičko – podravske županije.
 
Sveta misa za sve poginule, održana je u crkvi Sv. Roka u Virovitici u 10 sati, koju je služio Kapelan Policijske uprave, Ozren Bizek. 
 
U 12.00 satu u Centru kulture u Virovitici, prikazan je dokumentarni film pod nazivom „Virovitica u domovinskom ratu“ na kojem su prisustvovali i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, njegov zamjenik Nenad Križić, gradonačelnik grada Virovitica Ivica Kirin, umirovljeni ratni zapovjednik specijalne policije Božidar Dumenčić, umirovljeni ratni zapovjednik i bivši načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Antun Troha, i ostali brojni ratni zapovjednici koji su sudjelovali kao govornici  u filmu, kao i predsjednik HVIDRA-e i umirovljeni policijski službenik Policijske uprave virovitičko-podravske, Mirko Poljanac koji je izradio film.
 
 I u ovom filmu je rečeno da je sve krenulo od hrvatske policije, čemu je u filmu posvjedočio i tadašnji načelnik Policijske postaje Virovitica Antun Troha. Ubrzo poslije nastale su i oružane formacije u hrvatskoj vojsci i zajedno ruku pod ruku išle u oslobađanje Hrvatske od agresora. U to vrijeme bio sam na Policijskoj akademiji, no s mojim kolegama pozorno sam pratio rad svojih starijih kolega policajaca, a ovom prigodom, na sam Dan policije im se posebno zahvaljujem za sve što su učinili u Domovinskom ratu, ali isto tako zahvaljujem se i svima onima koji se svojim radom, hrabrošću i zalaganjem ističu i danas u miru zahvalio je policajcima načenik PU vtc-podr Siniša Knežević, te na kraju čestitao svim policajkama i policajcima Dan policije.
 
Također u sklopu obilježavanja Dana policije  održani su turniri u tenisu, kuglanju i nogometu.
 
 
 
 
 
 
 

Stranica