Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama su 3 osobe teško ozlijeđene i jedna lako. Najteža prometna nesreća se dogodila u četvrtak oko 17.30 sati na križanju D5 i Ulice Matije Gupca u Virovitici u kojoj su 2 osobe teško ozlijeđene i jedna lako, a taj bočni sudar je nepoštovanjem prednosti prolaska uzrokovala mlada vozačica osobnog automobila.
Osim nastradalih u ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđena i vozačica bicikla u utorak poslijepodne u Podgorju.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Tijekom proteklog tjedna su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 282 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 91 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.00 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 54 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju u 21.30 sati u Špišić Bukovici, zbog čega je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen, a najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 14 sati u Šaševu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila reg. oznaka Švedske upravljao brzinom od 100 km/h.

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu ove godine, u subotu / nedjelju, 11./12. rujna 2021. godine od 20 – 04 sata je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor 154 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 29 prekršaja, od kojih 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
 

Stranica